3 grudnia 2009

Mozzarella w karocy

  • 6 kromek białego chleba bez skórki (najlepiej chleb tostowy)
  • Ser mozzarella, pocięty w plastry
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 jajko
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek (do smażenia)

Zrób kanapki z chleba i mozzarelli, zostawiając brzegi niewypełnione serem. Dociśnij je, aby kromki się skleiły. Do jednej miseczki wlej mleko, do drugiej wsyp mąkę, a w trzeciej rozbełtaj jajko (z solą i pieprzem). Podgrzej patelnię z oliwą na średnim ogniu. Każdą kanapkę zanurz w mleku, mące, a na końcu w jajku. Smaż z każdej strony, aż tosty będą złote i chrupiące.


Komentarz: Doprawdy przepyszne, ale nie radzę tego jeść za dużo, bo do lekkich przekąsek to to nie należy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz